søndag den 5. februar 2012

Ny bogbutik i Kasulu!

I fredags var Merethe, Just, Katale og Mama Katale og Daniel (vores tidligere vagt og swahililærer) i Kasulu for at starte en ny bogbutik, som Daniel skal styre. Han er rigtig dygtig til at sælge bøger og engagerer sig meget i arbejdet!
I sidste uge pakkede vi en masse bøger fra Mama Katales butik her i Kigoma, som Daniel skulle have. Vi hentede dem i fredags og kørte derefter mod Kasulu, ca. 1½ times kørsel herfra.
Vi brugte et par timer på at sætte bøgerne pænt op, sætte prissedler i og ellers bare få det til at se pænt ud.
Nogle tanzanianere går ikke så meget op i hvordan deres butik ser ud og kan være ret dovne – Daniel er lige det modsatte! Som jeg tidligere skrev, er han meget engageret i arbejdet, hvilket gjorde, at han lige da vi var færdige med at stille op, ryddede pænt op og rettede lidt på bøgerne.
Da vi havde sat de sidste bøger på plads, stillede vi os midt i butikken i en rundkreds med hinanden i hænderne – vi skulle selvfølgelig bede for Daniel og den nye butik! Så kan man vist ikke starte bedre!
Udover at sælge bøger syer Daniel bibelcovers – og han er rigtig dygtig til det! I hans nye butik er der god plads til en symaskine, så han fortsætter med at sy, hvilket er dejligt. Han udnytter tiden så godt som han kan!
Den glade butiksejer!
Mens vi gjorde butikken klar, kom flere mennesker hen og kiggede ind og spurgte til nogle priser på biblerne. Et godt tegn at folk viser interesse, allerede inden butikken er åbnet! Vi sagde farvel til Daniel og kørte hjem. Vi forlod Kasulu med en dejlig fornemmelse af, at det nok skulle komme til at gå Daniel godt. Han er en dejlig mand med hjerte for at sælge bøger – mere perfekt bliver man vist ikke til det arbejde.

Merethe og jeg har siden vi kom arbejdet en del med bogbutikken. Vi har indført et nyt system i forhold til numre og priser, som efterhånden er ved at fungere rigtig godt. Det var rigtig dejligt, at kunne være med til at starte noget nyt op og hjælpe nogle i gang!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar