søndag den 8. januar 2012

Gamle traditioner og nye oplevelser!

Så har det også været jul i Kigoma! Vores juleferie begyndte d. 21. december, hvor hele familien, Peter (en ven af Susanne og Just), Merethe og jeg tog ud til stranden. Nordmændene som har stranden var hjemme i julen, så vi kunne låne deres hus der ude – det var skønt! Merethe og jeg sov udenfor i et salgs ”luksustelt”. Det var skønt at kunne falde i søvn til lyden af bølger og aber der springer fra træ til træ!
Tiden ude på stranden blev brugt på ren afslapning; badning, puslespil, konfekt, læsning og film!

Her tilbragte jeg en god del af juleferien...
En aften omkring kl. 20.00 gik Just, Peter, Merethe og jeg ned og badede i bælgravende mørke (hernede bliver det mørkt omkring halv otte). Det var ret vildt. Det hele var sort, og selvfølgelig skulle Just komme med dårlige jokes og historier om krokodiller og flodheste…
I Tanzania fejrer man jul d. 25. december, så vi var ikke i kirke d. 24. december. Vi fik lækker julefrokost til middag bestående af makrel, torskerogn, frikadeller, æg, spegepølse og rugbrød! Om eftermiddagen var vi nede og bade. Ret vildt at kunne bade d. 24. december… Der kom lidt regn i dagene op til jul, men heldigvis var vejret helt perfekt d. 24.! Efter at have badet lavede vi aftensmad. Flæskesteg, brune kartofler og ris a la mande – det var fantastisk!
Vi gik rundt om et lille plastikjuletræ og sang nogle danske julesalmer. Vi fik pakket gaver op og brugte ellers resten af aftenen på at hygge os med hinanden.

Vores store juletræ...
D. 25. december tog nogle af os i kirke. Vi kom lidt efter gudstjenesten var begyndt og satte os udenfor, da der var propfyldt indenfor! Lille som stor havde det flotteste festtøj på, kirken var festligt pyntet og folk var i godt humør!
Vi kørte d. 26. december hjem ude fra stranden, pakkede ud og pakkede igen til vores nytårstur/-ferie.
På nogle måder var det en meget anderledes jul, og på andre måder lignede den det, man er vant til hjemme i Danmark. En dejlig blanding af gode gamle traditioner og nye sjove oplevelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar